Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Den gömda historien
Isbn: 978-87-2714-338-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: juli 2024

E-bok

Den gömda historien

I “Den gömda historien” har författaren och journalisten Lars-Göran Dybeck sammanställt en intressant och närgången krigsskildring utifrån Thor Bachs efterlämnade arkiv. De efterlämnade dokumenten ger en levande bild av det tyska anfallet mot Norge den 9 april 1940, och det hemliga arbetet inom Trondheims motståndsrörelse.

I Thor Bachs arkiv finns detaljerade dagböcker och brev som belyser hans konfrontation med sin nazistiska familj och den farofyllda flykten undan den nazityska säkerhetspolisen Gestapo. Hans tid i Sverige dokumenteras också, och ger unika insikter om uppbyggnaden av en hemlig armé i norska flyktingläger och de riskfyllda kurirflygen mellan Bromma och Leuchars i Skottland.

Lars-Göran Dybeck (född 1953) är en svensk journalist och författare. Han har studerat vid Journalisthögskolan i Stockholm och har dessutom bedrivit studier inom statsvetenskap och informationsteknik. Dybeck har bland annat skrivit böckerna “Den gömda historien” och “Radiogrammofonen: en harmoni i klang och elegans”.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone