Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Punch Drunk
Isbn: 978-91-8994-809-9
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2024

E-bok

Punch Drunk

Max Melander: potentiellt punchig före detta boxare, bildad och intelligent, avogt inställd till sin samtid, hängiven sin allvarligt sjuka hustru och besatt av att döda allt det avskräde som inte förtjänar att leva. 

Veronica Lindman: uppburen tidningspsykolog, via brevväxling med Melander motvilligt - men oemotståndligt - indragen i hans värld, tyngd av sin relations dubiösa framtidsutsikter, och själv offer för ett brutalt övergrepp som hotar att förgöra den hon tror sig vara. 

Ett besinningslöst våld släpps lös - utgången är dödlig och upprepas gång på annan. Veronica dras till den misstänkte förövaren - för att det är hennes yrkesmässiga kall, eller för att hon lockas av mörkrets rop? När Max Melander sedan utför sitt mest spektakulära dåd, och det står klart att hon måste anmäla honom till polisen, får hon ännu ett brev. Återigen hopar sig frågorna, och vedertagna sanningar om rätt och fel, om rädsla och mod, ställs på sin spets. 

Punchdrunk är en explosiv berättelse om destruktivitetens frön och våldets väsen, och om dess irreparabla skadeverkan. Men det är också en bok om kärlekens kraft och förmåga att läka de ömmande såren, och om hur det enda som i slutänden spelar någon roll varken är vad du säger eller vad du tänker utan vad du gör. 

*Punchdrunk är den vardagliga benämningen på progressiv neurodegenerativ sjukdom orsakad av våld mot huvudet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone