Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Statsministern som försvann
Isbn: 978-91-8994-806-8
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2024

E-bok

Statsministern som försvann

Anette är inte som andra kvinnor. För tjugo år sedan hade man spärrat in henne. Nu är det 1985, Anette är 25 år gammal och statsminister Hjalmar Brack måste försvinna. Det anser en grupp konspiratörer som planerar hans avgång. Samtidigt vill en annan sammansvärjning bokstavligen ha ihjäl honom. Statsministerns enda hopp är den färgstarka Anette, och i en kamp mot klockan är hon beredd att offra allt hon håller kärt för att rädda honom.

Följ med till 1980-talets Sverige i en värld full av axelvaddar, hårspray, stora guldbroscher med flamingos, uppkavlade kavajärmar, Ray-Bans, Hawaii-skjortor och "Kassler Hawaii". Lär känna ambassadören, bokförläggaren, polismästaren, fackordföranden och kulturelitisten som spelar ett högt spel om rikets framtid och detta med dess anseende som insats. På en resa från Medelhavet via Paris och Berlin och tillbaka till Stockholm ska allt avgöras.

Katharina Nilssons debutroman överträffar det otroliga i ett mysterium insvept i en gåta. Komisk, psykologisk, småpervers, dramatisk, djuplodande, hemsk. Ett sant kraftprov på berättarkonst och en eklektisk thriller förlagd till en svunnen tid vars anda vi alla saknar. Var beredd på mystik som blandas med kärlek och hat, en del våld samt kuppmakeri, spionage, förräderi, personligt svek och i slutändan... en upplösning som får samhällets grundvalar att skälva.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone