Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Friherrens testamente
Isbn: 978-87-2714-334-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2024

E-book

Friherrens testamente

En rysande deckare där myter går igen och sätter skräck i Vaxholm.

En stormig höstkväll överraskas en kvinna av en hotfull man i mörk slängkappa på det ödsliga Bogesundslandet. Är det ett skämt eller är det en lieman som lurar i skogarna? Är det kanske den mytomspunne friherre von Hök, adelsmannen som begick självmord hundra år tidigare, som går igen?

Den lilla stadens invånare är häpna och kan inte sluta prata om den mystiske mannen. Drygt en vecka senare, samma kväll som golfklubbens årliga fest, hittas en man brutalt mördad i skogen. Lisa Strömberg, som själv var en av festdeltagarna, tror sig ha sett en skymt av en svart slängkappa skyndande under festkvällen. Är det den mystiske liemannen från skogen som nu skridit till verket? Och vem är i så fall mördaren under den mörka kappan? Det blir upp till Lisa att ta sig an det fasansfulla mysteriet.

Mikaela Lodén är arkeolog och författare. "Friherrens testamente" är hennes första skönlitterära bok. Karaktärerna och handlingen är påhittade, men platserna finns i verkligheten. Mikaela är uppväxt och bor i Vaxholm. Hon arbetar som guide på Bogesunds slott och har sedan barndomen hört åtskilliga berättelser liemannen som härjade i Vaxholm.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone