Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Sista rollen
Isbn: 978-91-7799-664-4
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2024
Narrator: Magnus Roosmann
Length: 15 hours 11 minutes

Audiobook

Sista rollen

Nikolaj Kalnins har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan flera år tillbaka på Seychellerna när en storm närmar sig ön Mahé. Han bär på en hemlighet som är värd att riskera livet för.
Psykologen Audrey Miller befinner sig på Gotland för att läka efter ett turbulent år. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in på samma Bed & Breakfast och vill bekänna sitt livs synder för henne. Men kan hon hjälpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? När han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalnins blir hon misstänksam då hon upptäcker likheter med en fiktiv karaktär i en av böckerna som står i bokhyllan på Gotland. Harold berättar att Nikolaj Kalnins har dött i en storm, men är det verkligen så eller har Harold något med hans död att göra?
Sista rollen är en intrikat spionroman där kalla krigets skuggor sträcker sig in i vår tid. Boken är den sista fristående delen i en trilogi om rollspel och identitet.

LISA CHRISTENSEN debuterade 2020 med romanen Spela roll och nominerades samma år till Adlibrispriset som Årets debutant. 2022 kom den psykologiska spänningsromanen Sista säkra som nominerades till Årets bästa deckardebut 2022 av Svenska Deckarakademin. Sista rollen är den fristående uppföljaren och sista delen i denna löst sammanhängande serie. Lisa har rötter i Sverige och USA och har bland annat bott på Seychellerna och i London. När hon inte skriver arbetar hon med marknadsföring och bor idag i Stockholm med sin man och deras tre barn.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone