Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Jag är som Leonardo
Isbn: 978-91-8073-630-5
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Unga vuxna
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Jag är som Leonardo

Budapest, 1956.

Istvan går på gymnasiet och längtar efter att bli vuxen. Han vill ta makten över sitt liv, och ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. Men allt är mörkt och nattsvart. Ungern är långt ifrån fritt, och informatörer gömmer sig i skuggorna. Vem kan man lita på? En dag träffar han Peter. Vad som börjar som en trevande vänskap utvecklas snart till passionerad kärlek. Under revolten flyr de tillsammans. Men det blir inte riktigt som Istavan tänkt sig.

Uppsala, 2019.

David ska börja i nian, i en ny klass på en ny skola. Där går fler ungdomar med särskilda behov. Kanske kommer David lyckas få kompisar den här gången, något han längtat efter hela sitt liv? Ibland tänker han att allt verkade vara bättre förr i tiden. Det finns för många val att göra i dag, och det känns som om han ofta väljer fel. Redan första skoldagen möter han Josef, som är lika intresserad av musik som han själv. Det visar sig snart att de har mer gemensamt än så. Och de blir snabbt mer än bara kompisar, vilket får stora konsekvenser inte bara för David utan även för flera i hans närhet.

Jag är som Leonardo är en generationsroman. Vi följer två berättelser, som vävs ihop och blir till en, om förbjuden kärlek i olika tider med olika förutsättningar. Kanske vågar du vara sann mot dig själv först när du ser din sanning i någon annan?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone