Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Japansk Flöjtmusik - Lyssna och få en känsla av lugn och harmoni
Isbn: 978-91-8993-102-2
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa Feelgood
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 3 timmar 22 minuter

Ljudbok

Japansk Flöjtmusik - Lyssna och få en känsla av lugn och harmoni

av

Välkommen till en lyssnarstund i den vackra världen av japansk flöjtmusik. Upplev den traditionella musiken från Japan och känn dess avkopplande effekt och harmoniska toner.

Japansk flöjtmusik är en del av landets rika kulturella arv och förmedlar en känsla av lugn och harmoni. Genom att lyssna på dessa melodier kan man bli fördjupad i en atmosfär av ro och avkoppling.

Japan är känt för sin traditionella musik som har fängslat publiken genom sina unika kompositioner och vackra toner. 

Japansk flöjtmusik har en rik historia som sträcker sig tillbaka i århundraden. Ett av de mest kända instrumenten är shakuhachi, en bambuflöjt med fyra hål. Flöjten användes ursprungligen av buddhistiska munkar i Zen-traditioner för meditation.

Historien bakom shakuhachi sträcker sig ända till 700-talet då det först introducerades i Japan från Kina. Det användes initialt som ett rituellt instrument i religiösa ceremonier, men utvecklades sedan till ett verktyg för meditation och spirituell upplysning inom Zen-buddhismen. 

Shakuhachi-flöjten spelade en viktig roll i dessa buddhistiska traditioner, där dess vibrationer och ljud användes som ett medel för att uppnå djup koncentration och närvaro.

Idag är shakuhachi inte bara förknippat med Zen-meditation utan används även inom den japanska musikkulturen för att framföra traditionell musik och moderna kompositioner. Det är ett populärt instrument som beundras för sin unika klang och förmåga att uttrycka både sorg och glädje. Det är en instrument som har överlevt århundraden av förändringar och ändå fortsätter att utöva sitt till synes tidlösa inflytande. Genren har vunnit enorm popularitet över hela världen.

Modern tolkning av japansk flöjtmusik har främjat en fusion av traditionella melodier och moderna instrument för att skapa något unikt och nyskapande. Dessa experimentella fusioner har blivit oerhört populära och har bidragit till att sprida japansk flöjtmusik till en bredare publik.

Musiken lämpar sig för avslappning, meditation, som bakgrundsmusik, som stressregulator m.m. och kan gärna avlyssnas en stund innan läggdags.

Musiken i denna ljudbok tillhör Ambient With Flute. Musiklicens: Musiken distribueras under licensen "Creative Commons-Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)", med tillstånd av upphovsrättsinnehavaren.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone