Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Som stilla stänk
Isbn: 978-87-2706-065-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Som stilla stänk

Våren 1940 tvingas en familj att evakuera från Malmö till Småland. I skuggan av nazisternas frammarsch i Danmark, skvallrar horisonten om krigets hot från andra sidan vattnet. Genom den sexårige Mattias ögon uppenbarar sig den småländska landsbygdens mysterier. Skolbänken i Bäckaryd blir inkörsporten till nya äventyr, och han formar en oväntad vänskap med den fantasifulla bondsonen Jonas. Tillsammans står de rustade mot den vuxna världens oroande nyheter som ständigt påminner om krigets faror och det gränslösa kaoset på kontinenten.

”Som stilla stänk” är en berättelse om en pojkes uppväxt och de oförutsägbara vägar livet kan ta. Det är också en påminnelse om hur livets små ögonblick kan forma vår framtid.

Ulf Henrik Lindberg (född 1933) är en svensk författare och akademiker bosatt i Södertälje. Med en bakgrund som docent vid Uppsala universitet och forskning kring Alzheimers sjukdom vid Astra Neuroscience Research Unit i London har hans yrkesliv präglats av vetenskaplig upptäckarlust. Sedan 1992 har han hängivet ägnat sig åt författarskapet, där hans passion har resulterat i flera verk som spänner över olika genrer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone