Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur
Isbn: 978-91-8643-938-5
Publisher: RB Publishing
Category:
Psychology Economics & Business
Accessible since: February 2024

E-book

Tystnadens pris: hur du upptäcker, hanterar och motverkar tystnadskultur

Tystnadskulturen är en utmaning i många organisationer, där missförhållanden tystas ner och medarbetare känner sig tvingade att hålla tyst. En tystnadskultur kan få även den starkaste att till slut bli svag och tvivla på sig själv. Vad händer när tystnaden blir förtryckande och hindrar organisationen från att nå sin fulla potential?

Denna bok kommer hjälpa dig som chef, dig som arbetar med personalfrågor, dig som är utsatt för tystnaden och dig som står vid sidan. Den ger värdefulla verktyg, insikter och förståelse för hur du ska hantera tystnaden på jobbet - för ett bättre arbetsliv!?
Vi utforskar tystnadskulturens talande tyranni och ger dig verktyg för att förstå, våga prata och bryta tystnaden. Det är de sunkiga kulturerna, det bristande ledarskapet och deras dåliga beteenden som alltför ofta leder till tystnad som vi vill lyfta fram.

Vi vill visa att du som läsare inte är ensam. Vi vill öka förståelsen för tystnadskulturens tecken och varningssignaler. Vi vill gjuta mod till den som tappat hoppet. Vi vill inspirera till samtal. Vi vill komma med positiva ansatser och förslag hur man tar sig ur tystnadskultur och vad den öppna organisationen istället behöver.

Med hjälp av forskning, enkätsvar, djupintervjuer, praktiska exempel och konkreta tips visar vi hur du kan skapa en öppen och inkluderande kultur där alla vågar säga sin åsikt utan rädsla för repressalier. Det kommer naturligt också handla om makt, rädslor, härskartekniker, skam och skuld. Du kommer få idéer om hur du kan upptäcka vad som händer i tid - eller i alla fall tidigare. Du kommer även få tankar om tillit, psykologisk trygghet och frågan om den orädda organisationen verkligen finns.

En bok både för dig som är utsatt, men också för dig som står bredvid ett skeende som pågår, som kollega, chef eller lagkamrat. En bok för personalvetare och HR-medarbetare och som borde vara en självklar del i utbildningar i ledarskap och personalledning. Tystnadskultur gör mer skada än nytta och behöver därför en egen motbok. Du håller den i din hand.

Författare:

Kenth Åkerman är inspiratör och ledarskapsexpert, som lyfter medarbetare och utvecklar chefer till ledare. Kenth har mångårig erfarenhet som föreläsare, mental coach och ledare. Senast med erfarenhet från offentlig sektor som kommunikationschef i en medelstor kommun. Författare till ett flertal böcker om ledarskap, service och kommunikation. Kreativ mångsysslande entreprenör med passion för god mat, dryck och gott värdskap.????
Susanne Hydén är headhunter och coachen som hjälper individer och organisationer att hitta rätt i karriären och ledarskapet. Susanne är författare och föreläsare som i trettio år arbetat med rekrytering, coaching och ledarskap. Hon har tidigare skrivit böcker om karriärcoaching, teambuilding, kommunikation och psykopater samt har även gett ut flera skönlitterära verk.
Några röster om boken:

"En viktig och stundtals jobbig bok att läsa både som människa, medarbetare och arbetsgivare. Boken greppar tag i mig från första sidan genom berättelserna, samtidigt som den ger läsaren kunskap och hopp. Till arbetsgivare ges konkreta råd och verktyg för att arbeta för att undvika en tystnadskultur. En bok som kan användas i många olika sammanhang för den som vill jobba hållbart med transparens och öppenhet."
Anna Andihn, Vice President HR & Communication, Kappahl

"Boken förkroppsligar tystnadskultur. Fler kommer, efter att ha läst, förstå tystnadskultur och vad det de facto innebär och att det är mer vardagligt än vad man tror. Jag läste med stor behållning."
Christina Alvelin, förvaltningsdirektör, Göteborgs Stad

"Boken om tystnadskultur är en viktig bok i ett alltmer pressat samhälle. Genom att läsa boken får du många perspektiv på hur du kan förstå uppkomsten av tystnadskultur och inte minst hur den kan förebyggas och hanteras. Jag ser tystnadskultur som ett symptom på en os


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone