Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Snacka om kommunikation
Isbn: 978-91-2746-580-0
Publisher: NoK Akademisk
Category:
Psychology Economics & Business
Accessible since: February 2024

E-book

Snacka om kommunikation

Samarbetstrassel, negativt skvaller, destruktiva konflikter, förändringsmotstånd, tystnadskultur och missförstånd i största allmänhet – mycket av den problematik vi kan se ute på våra arbetsplatser beror på olika varianter av kommunikationskrångel. Hur kan man komma till rätta med dessa svårigheter i arbetstillvaron?

Oavsett bransch och typ av team – arbetsgrupp, ledningsgrupp eller projektgrupp – är vi mer eller mindre beroende av varandra för att kunna hålla i gång en tillfredsställande produktion. Vi måste kommunicera och samspela med varandra.

Kommunikationsstilar kan krocka och skava, men det finns kommunikationstekniker och annan metodik som förbättrar och förenklar samspelet. Anders Rydell tar i sin bok ett helhetsgrepp där han betraktar och analyserar kommunikationstemat kopplat till bland annat teamfunktionalitet, organisationskultur och ledarskap. Exempel på specifika frågor som plockas upp och besvaras är hur man får till psykologisk trygghet, meningsfulla medarbetarsamtal, smidiga organisationsförändringar och samsyn kring roller.

Snacka om kommunikationger läsaren konkreta verktyg för att lättare kunna förstå och hantera kommunikationskrångel i sitt dagliga arbete. Boken kan användas som reflektionsmaterial i workshops och andra utvecklingsinsatser på arbetsplatsen och som självhjälpslektyr hemma på kammaren.

Anders Rydell är leg. psykolog och specialist i organisationspsykologi. Han är verksam som föreläsare och konsult med fokus på team- och ledarskapsutveckling och deltar också i den offentliga debatten kring arbetslivets olika utmaningar i dagspress, branschmagasin, radio och podcasts. 2021 utkomArbetet på jobbet – om bök och bröte i arbetslivet.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone