Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Vetenskapliga under och upptäckter
Isbn: 978-87-2711-992-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare:
Håkan Mohede
Kim Rhedin Hüttner
Sofia Watts
Length: 2 timmar 19 minuter

Ljudbok

Vetenskapliga under och upptäckter

"Vetenskapliga under och upptäckter" är en serie om olika fenomen som med hjälp av vetenskap går att förklara, utforska och få en bättre förståelse av. Samlingen består av kortare artiklar och reportage, tidigare utgivna som enskilda titlar, och ger inblick i såväl vardagliga som extraordinära fenomen.

Hur ofta är det vanligt att ha sex i en etablerad relation? Kan man väcka sexlusten igen? Går det att träna på att få orgasm? Sexologen Margrete Wiede Aasland är expert på samlevnadsrådgivning och svarar på allt du inte vågar fråga din husläkare om i det inledande avsnittet “20 frågor och svar om sex”.
Vad är egentligen stress? Och hur ska vi i vardagen handskas med den? Stress kan förklaras ur ett psykologiskt, biologiskt och medicinskt perspektiv och för att på djupet förstå den, krävs inblick i hur händelseförloppet i kroppen faktiskt ser ut. Så, vad är det egentligen som händer i kroppen när den utsätts för stress? Och hur kan vi rent praktiskt hantera stress när den uppstår?
 
Detta och mycket mer får vi ta del av i denna serie om vetenskapliga fenomen. Samlingen innehåller titlarna: 20 frågor och svar om sex, Vad händer i kroppen när den utsätts för stress?, Bakteriernas kraft, SARS: Jakten på ett botemedel, Dags för en digital detox, Mindfulness - så fungerar det, Vilken kost är bäst för vår jord och Varelser på djupet.



Titlarna i samlingen är ursprungligen publicerad av Orage. Bakteriernas kraft, Dags för en digital detox, Mindfulness - så fungerar det och Vilken kost är bäst för vår jord? av Orage i samarbete med BBC.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone