Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Presidentens dotter
Isbn: 978-91-2974-466-8
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom Unga vuxna
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Presidentens dotter

Stockholm efter klimatkollapsen. Gamla stan ligger under vatten. Biltrafik är förbjuden, man tar sig fram på en sorts flygande sparkcykel eller med en underjordisk skyttel. Och samhället påstås vara mer jämställt än någonsin tidigare, ändå är det kvinnorna som har makten och många män känner sig marginaliserade.

Maxim lever ensam med sin pappa, mamman har lämnat familjen för att göra karriär. Maxim hämmas svårt av sin stamning, han har inga vänner och trots att han vet att han inte har en chans kan han inte låta bli att drömma om presidentens dotter Veronica, som går på hans skola. När Maxim lär känna Eirik och presenteras för hans nätverk av manliga vänner öppnas en helt ny värld. Nätverket arbetar för att mannen ska återta sin plats som samhällets självklara ledare. Maxim blir som förtrollad av deras idéer, men stämmer allt de säger? Och är deras avsikter enbart goda? Utan att veta hur det har gått till upptäcker Maxim plötsligt att han själv förvandlats till ett viktigt verktyg i den manliga frihetskampen. Och nu är det för sent att dra sig ur …

Presidentens dotter är en skarpsynt och samhällskritisk framtidsskildring, och samtidigt en oemotståndlig ungdomsroman om kärlek, vänskap och identitet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone