Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för En enkel till Uppsala
Isbn: 978-87-2713-960-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: december 2023
Uppläsare: Malin Janlöv
Length: 9 timmar 12 minuter

Ljudbok

En enkel till Uppsala

Hösten 1926 tar Maja Isaksson det djärva beslutet att lämna sitt hem och sin trygghet. Med en enkelbiljett till Uppsala i fickan kliver hon på tåget i Nattavaara. I Uppsala väntar jobbet som städerska på rasbiologiska institutet och ett liv med sin stora kärlek, den kontroversielle professor Lundborg.

Snart blir Maja varse att verkligheten i Uppsala är långt ifrån den hon förväntat sig. Ryktena om lapphäxan som förvridit professorns sinne når hennes öron, och blickarna från Uppsalaborna talar sitt tysta språk. Maja tvingas leva i skuggan av Lundborg, och när hon blir gravid inträffar det som inte får hända. En mardröm tar sin början, och dess konsekvenser ter sig oöverstigliga.

En enkel till Uppsala är inte bara en sann berättelse från Sveriges mörka baksida med världens första rasbiologiska institut som fond, det är framför allt Majas historia som är hjärtat i berättelsen, en stark kvinna från samhällsmarginalen på 1920-talet som vågade gå sin egen väg.

Författaren Ellika Shilling, brorsdotterdotter till Maja, skildrar Majas öde med ett språk som fångar läsaren och målar en varm och levande bild av den kärva situation som Maja befann sig i. Följ med på Majas resa genom livets prövningar och glädjeämnen i en tid som format vår värld.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone