Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for När Livet inte blir som vi vill... Vad är inte- icke-och anti-skapande?  Släpp taget och låt livet leva dig.
Isbn: 978-91-9884-233-3
Publisher: OMSTART AB
Category:
Religion & Beliefs Medicine & Health
Accessible since: December 2023
Narrator: Pia Rullander
Length: 10 hours 9 minutes

Audiobook

När Livet inte blir som vi vill... Vad är inte- icke-och anti-skapande? Släpp taget och låt livet leva dig.

Det är fantastiskt magiskt och betryggande när vi upplever att vi är i samarbete med vårt liv. När vi inser att vi har något att säga till om när det gäller vad vi upplever runt om oss.

Delar av denna ljudbok är från min bok, ”Lär dig skapa allt du önskar”. Det finns inget i det som skrivits där - som jag nu ett antal år senare har ändrat inställning till. Utan det som hänt är att jag fått än fler så kallade bevis på, att andra upplever det samma. Och mina egna tankar kring hur vi skapar i våra liv har förstärkts.

Här ser vi på varför Livet inte blir som vi vill. Varför och vad vi kan göra när vi hamnat i något som känns som en återvändsgränd eller att vi fastnat i kvicksand. Och det spelar ingen roll åt vilket håll vi styr. Allt blir bara jobbigare eller svartare.

I grunden, i vår innersta kärna. Där är vi allt detta vi strävar emot. Så vårt arbete handlar om att gå tillbaka till de vi är. Ofta finner vi - att vi gett bort vår energi till saker och till händelser som vi inte längre behöver vara fångna i.

En del av dessa situationer är rena livslärdomar som vi en gång för alla ska reda ut. Andra handlar om att våga se oss som både goda och mindre goda och vilja ta ansvar för båda. Att vi både är fantastiska själar och att vi ibland har mörka sidor som vi inte vill veta av.

Vårt energisystem är levande – eftersom det är vårt liv. En levande organism som behöver omvårdnad och tillsyn. När vi jobbar med och städar denna inre värld så stöter vi på delar som är nedträngda eller bortglömda. Det är då vi plötsligt som över en natt upplever att vi blivit utkastade på ett öppet hav eller lämnade i en kvicksand som ingen annan verkar se eller uppleva.

Men … Vi kommer börja denna bok på den goa platsen där vi lär oss acceptera att vi kan skapa och vi lär oss att alla kan skapa – även vi.

Vi tar oss igenom olika små fällor vi kan fastna i, så som inte-skapande, icke-skapande och anti-skapande. När du förstår dessa fällor kan du undvika dem och därmed snabbare skapa det du verkligen önskar.  

Om du sedan inte är mogen för att lyssna på det som händer när vi har hamnat i en tung energi och vad det kan skapa och hur vi kan ta oss ur det – så låt det vara så.

Om du en dag har någon nära dig eller om du själv inser att du gått in i den glömda skogen. Då kommer du minnas dessa ord, att detta finns och att det kan vara en av de livslärdomar vi skall ta oss igenom. Att våga hantera det som är negativt – att ta tjuren vid hornen och reda ut vad detta truliga, ilskna, envetna, slippriga plötsliga bihang som man känner. Vad det vill med ens liv.

Och någonstans i denna kamp hitta tilliten till oss själva. Tillit till det vi kallar vårt liv och släppa taget. Sluta slåss mot vårt bihang. Detta bihang som är mycket mer innästlat i oss än vad vi vill veta av. Att vi överlåter till vårt innersta högsta intelligenta att reda ut detta trassel, en tråd i taget och låta vårt liv få veckla ut sig. Så som det är tänkt. Eller som vissa säger, att Livets bok vänder blad efter blad, så som vi planerat på ett mycket högre plan av visdom.

Allt vi lär oss om skapande – positivt skapande och negativt skapande. Det hjälper oss att i vår vardag avgöra om det är så att vi själva är delaktiga i att det inte blir så som vi önskar.
Om vi kan se att vi kan påverka det som skapas. Så får vi ett lugnare, tryggare och ofta mindre stressfullt liv.

En av underrubrikerna till boken är ”Släpp taget och låt livet leva dig”. Detta med att låta våra liv leva oss. Det handlar om insikten att vi bär med oss en informationskälla inom oss. En del kallar det vårt högsta bästa – andra vårt innersta jag och det finns också en direkt koppling till den information som benämns med begrepp som Akasha-arkiven och Livets bok.

Varmt välkommen,

Pia


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone