Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Bonden i etern
Isbn: 978-91-8988-747-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Bonden i etern

Bonden i etern : Från Astrid Lindgren till Marit Paulsen - kända röster kring jordbruk och miljö porträtterade i Lantbruksradion

Från 1978 till 2001 var Leif Björklund lantbruks redaktör på Sveriges Radio. Det är också den tiden, med allt intervjumaterial, som varit grunden för boken Bonden i etern

Bakgrunden till boken är intervjuer i radio­programmet Lantbruksnytt som gick i P1 på söndags morgnarna klockan halv åtta. Lyssningen var hög. Ca 200 000 lyssnade.

I boken presenteras 15 kända profiler inom jordbruk och miljö. Till dessa opinions bildare hör Astrid Lindgren, Marit Paulsen, Gunnar Myrdal och fredprist agaren Norman Borlaug.

Böndernas röster presenteras i ett särskilt kapitel. Så många som 10 jordbruks ministrar hann Leif Björklund möta under den 20-­årsperiod som han var ansvarig för programmet.

Boken är mycket bildrik i både svartvitt och färg. Foton finns från själva inspelningarna i stort antal. Hit hör fotot med fyra jordbruksministrar på ett bräde, inklusive Gunnar Sträng och en press­konferens med kung Carl Gustaf och drottning Silvia på miljökonferensen i Rio 1992.

Från 1978 till 2001 var Leif Björklund lantbruks redaktör på Sveriges Radio. Det är också den tiden, med allt intervjumaterial, som varit grunden för boken Bonden i etern.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone