Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Verkligheten korrigerar
Isbn: 978-91-8988-707-7
Publisher: Bookea
Category:
Medicine & Health
Accessible since: November 2023
Narrator: Per-Olof Eurell
Length: 5 hours 30 minutes

Audiobook

Verkligheten korrigerar

Hur ska bibeltroende förstå och relatera till homosexuella och andra sexuella minoriteter? Finns det ny kunskap idag som Bibelns författare inte hade? Bär kyrkans traditionella "HBTQ-teologi" bra eller dålig frukt?


Kyrkohistorien rymmer flera händelser när ny förståelse och ny verklighetsuppfattning har skakat om den bibeltroende eliten och lett till för ändrad teologi. Den första stora händelsen var när Anden föll över hedningar, som började tala i tungor och prisa Gud i Caesarea. Den unga kyrkan, då bara cirka sju år gammal, insåg efter den händelsen och efter många långa samtal och diskussioner att även ickejudar var välkomna till himmelriket och in i kyrkan, och det utan krav på omskärelse eller viss kosthållning, klädstil eller levnadsmönster enligt den gamla lagboken.


Å ena sidan förändras aldrig Gud, och Jesus Kristus är densamma i går och i dag och i evighet. Å andra sidan är hans natur att han alltid gör något nytt.
Vi kan ha olika teorier och uppfattningar, men när verkligheten visar hur det är på riktigt måste vi ändra oss. "Verkligheten korrigerar" är ett uttryck för detta. Jesus kom med nåd och sanning. Verkligheten representerar sanningen.


Boken är författarens egen resa från att vara anti-HBTQ och övertygad om att Bibeln var tydlig i sin negativa syn på homosexualitet till att låta "verkligheten" korrigera honom. Författaren menar att det är förenligt med Bibelns budskap att fullt ut inkludera HBTQ-personer i församlingar och kyrkor.


Per-Olof Eurell är företagsledare, familjefar, författare och förkunnare. Han har lång erfarenhet som ledare inom den del av kristenheten som är mest anti- HBTQ. När hans egen son, som var anställd i en pingst- karismatisk församling, kom ut som gay blev det en chock. Det blev också början på en resa att se bortom fördomar och myter. När han studerade historia, bibeltexter, teologi och samtalade med människor som tillhörde sexuella minoriteter insåg han att Bibeln tvärtom emot vad han tidigare trott inte gav någon grund för att utesluta och negativt särbehandla dessa människor. Det är idag Per- Olof Eurells övertygelse att Jesus älskar HBTQ- personer.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone