Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Victor är silly
Isbn: 978-91-7979-142-1
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: november 2023

E-bok

Victor är silly

Det är något lurt med den där Victor. Han kommer och går, och mamma kvittrar som en fågel så fort han dyker upp hemma i köket. Barnen i Daniel Sjölins och Eva Lindströms bilderbok misstänker att deras mamma är kär i Victor. Men de vill inte dela henne med någon. Så snart har de en plan för hur de ska bli av med Victor!

Kliv in i ett starkt och ljuvligt knäppt bilderboksdrama som gestaltar det känslomässigt besvärliga i att behöva lära känna en ny familjemedlem. Med cawboyhatt på huvudet och lasso i handen låter Eva Lindström barnen ta sin hämnd på mammas nya kille. På en limegul och havrefärgad gårdsplans-prärie binder de honom runt ett träd och galopperar i triumf med sina hästar. De lever ut all sin ilska. Men vad händer när det visar sig att Victor fyller år just den här dagen? En liten päronstrut kan han väl i alla fall få …?

Utan sentimentalitet och med små betydelsebärande detaljer gestaltas ett bilderboksdrama om starka, motstridiga och kanske aningen trassliga känslor av ilska, avundsjuka och genuin kärlek.

Som så ofta spelar både tålamod och lek en viktig roll när det gäller att mötas, och ibland kan även ett brokigt gäng låtsashästar hjälpa till på traven.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone