Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Gift : historien om drycker, pulver och mordiska uppsåt
Isbn: 978-91-8037-956-4
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Social and cultural history Science
Accessible since: October 2023

E-book

Gift : historien om drycker, pulver och mordiska uppsåt

Förgiftning är en konst lika gammal som mänskligheten: Romerska kejsare använde gift för att eliminera sina rivaler; under renässansen mördades intet ont anande matgäster med förgiftat vin; och under 1900-talet användes olika giftiga ämnen i både krigsföring och för att terrorisera civila. I dag, i jakten på det perfekta vapnet, finns det dödliga substanser som är nästintill omöjliga att spåra.

Dessa metoder är resultat av en lång rad historiska experiment, för samma ämnen som kan förgifta och döda har även använts som berusningsmedel, kärleksdrycker och till och med livselixir. Men som varje hobbytoxikolog vet: Dosen gör giftet.

Den här boken tar dig på en resa genom giftets historia: dess användare, missbrukare och offer. Här får du lära dig allt om de mest använda gifterna, deras ursprung och användning, med historiska fotografier, illustrationer och beskrivningar av omtalade fall från Kleopatra, Borgias och Jamestown-massakern till samtida hemliga agenter och terrorister.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone