Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Käpphästen
Isbn: 978-91-8077-294-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Louise Löwenberg
Length: 14 minuter

Ljudbok

Käpphästen

”Alla” i klassen har käpphäst utom Tyra, för mamma och pappa har inte råd. Så fyller Tyra år, och hon får en käpphäst! Den är i och för sig köpt på loppis, men det spelar ingen roll. Tyra älskar den! Men det dröjer inte länge förrän käpphästen börjar visa otäcka egenskaper.

Tyra får en begagnad käpphäst med ett namn inristat på käppen. Samma namn som den där flickan som mobbades i skolan och sedan drunknade i älven. Kan det ha varit hennes käpphäst? Tyra funderar inte så mycket på det, och det kanske hon skulle gjort. För snart börjar hemska saker hända. 

I serien Skräck i skolan skrämmer Per Berg våra läsare med fängslande berättelser. Kusliga saker händer på skolgården, på väg till och från skolan och hemma på rummet. Det är spänning av högsta klass! Käpphästen är femte boken i serien. Precis som de andra är den otäck och har ett oväntat slut. Boken är kort och lättläst, och vänder sig till läsare från 9 år.

Författaren Per Berg är bibliotekarie med många års erfarenhet av arbete med skriv- och läslust och att hålla skrivarverkstäder för barn och unga.

Sagt om förra boken i serien:

Häxans hus:
Det här är en mycket kort och mycket lättläst berättelse som rymmer mycket spänning och en hel del kalla kårar. (...) Häxans hus är läskig och fängslande läsning från första stund till det skrämmande slutet.
Christine Karlsson, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Skräck i skolan ligger på nivå 3 av 6.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone