Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för ”Här kommer jag” : med kroppskännedom för utmattade
Isbn: 978-91-8985-828-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

”Här kommer jag” : med kroppskännedom för utmattade

VISST KAN DU BLI VÄN MED DIN KROPP!


Vi har blivit duktiga på att söka information utifrån, men hur pass bra är vi på att lyssna inåt på de signaler som kommer från din kropp? Har du någonsin stannat upp och frågat vad din kropp behöver just nu eller inte behöver? Har du känt hur du andas?

Många drabbas av utmattning därför att de inte har lyssnat på sin kropp som har signalerat ”pausa”, i stället har de valt att följa tankens nyttighetssignal ”kör på”. Det är kampen mellan kropp och tanke som tär våra krafter. Ofta sker denna kamp på omedveten plan, vi vet inte vad som pågår inom oss. När vi har blivit medvetna om detta så kan vi
släppa kampen mellan de två och hitta ett samspel i stället.

Den här boken vänder sig till dem som har önskan att bättre ta hand om sin kropp, som vill lära sig konsten att lyssna på kroppen, återhämta sig, andas och använda kroppen efter dess egna förutsättningar.

Leg. fysioterapeut och ergonom Heli Ristiniemi har arbetat närmare tjugo år med stressrelaterad ohälsa d.v.s. utmattning. Här delar hon med sig kunskaper om kroppens funktionalitet med praktiska övningar som man lätt kan ta till sig och tillämpa i vardagen. Kroppskännedomsträningen har hjälpt många och lett till ett nytt förhållningsätt till den basala delen av individers liv. Att bära och bli uppburen av sin kropp enligt dess egna förutsättningar sparar energi, vi undviker belastningsrelaterade besvär och de fallgropar som leder till utmattning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone