Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Det som krävs
Isbn: 978-91-8073-375-5
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Unga vuxna
Tillgänglig sedan: augusti 2023

E-bok

Det som krävs

Att ljuga var absolut onödigt. Men å andra sidan ligger Leos arm f­ortfarande kvar över min stolsrygg, och tjejerna fortsätter att ställa frågor och le mot mig. Det kanske var helt rätt beslut trots allt. En liten lögn för att fortsätta hålla dörren öppen.

Hedda ska byta gymnasieskola, trots att det bara är en termin kvar till studenten. Förväntningarna är låga - bara hon slipper spendera alla raster ensam på skoltoaletten så är hon nöjd. Men redan första dagen hamnar Hedda bredvid Leo, som har hur många vänner som helst och ändå pratar med henne. Andra dagen får hon kontakt med några tjejer och de verkar inte heller ha något emot hennes sällskap.

Hade de fortfarande känt så om de visste den riktiga orsaken till att Hedda bytte skola? Kommer de tycka att hon är negativ eller tråkig? Eller ännu värre, att hon inte borde få vara med ... Av rädsla för att h­istorien ska upprepa sig börjar Hedda spela ett riskfyllt spel, och flera i klassen blir snart varse om det. Vissa vill henne väl, medan andra vill avslöja henne till varje pris.

Det som krävs är en tänkvärd berättelse om kraften i att vilja hitta s­amhörighet som ung. Om den svåra balansgången mellan att passa in och vara genuin, och det fina i att försöka förstå och förlåta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone