Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer
Isbn: 978-91-1312-959-4
Publisher: Norstedts
Category:
Social and cultural history
Accessible since: August 2023

E-book

Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer

Denna bok handlar om tryffel. Men den handlar också om upptrissade auktioner och smutsiga pengar, påkostade festivaler och våldsamma uppgörelser. Och stora matupplevelser förstås. Boken följer tryffelåret och tar sin utgångspunkt i de sensationella fynden av tryffel på Gotland, som Christina Wedén arbetade med som doktorand. Vi åker sedan ut i världen, till tryffelhubbar i Frankrike och Italien och till framtida centra för denna ädla knöl i Serbien, västra Australien och amerikanska Oregon. Vi återvänder sedan till den gotländska mylla där allt - åtminstone ur svensk synvinkel - började.
Det är författaren och gourmanden Steven Ekholm som är bokens jag på denna upptäcktsfärd, och Christina Wedén experten vid hans sida. Tillsammans blottlägger de en spännande industri, och följer de kulturhistoriska trådarna hundratals år tillbaka i tiden. På jakt efter tryffelns nirvana, en flyktig doft som kanske aldrig lämnar en.

Som en bakomliggande fond ligger hela tiden spänningen mellan vad som syns och vad som är, vad något kallas och vad det heter. Samt det faktum att det som de flesta av oss känner som tryffelsmak, har väldigt lite med tryffel att göra.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone