Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Det går att bromsa åldrandet och förlänga livet. Ta hand om dina telomerer.
Isbn: 978-91-8951-091-3
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Religion & Beliefs Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: May 2023
Narrator: AI Voice
Length: 56 minutes

Audiobook

Det går att bromsa åldrandet och förlänga livet. Ta hand om dina telomerer.

by

Det går att bromsa åldrandet och förlänga livet. Ta hand om dina telomerer.

Detta är en oberoende och fristående sammanfattning av miljonsäljaren, The Telomere Effect: A Revolutionary Approach to Living Younger, Healthier, Longer. I sammanfattningen har även medtagits fakta från andra vederhäftiga källor för att vidga och underlätta förståelsen av detta revolutionerande tillvägagångssätt för att leva friskare och längre.

Denna bästsäljande bok, har som författare Nobelpristagaren, Dr. Elizabeth Blackburn, som upptäckte telomeras och telomerers roll i åldrandeprocessen och hälsopsykologen, Dr. Elissa Epel. som har gjort originell forskning om hur specifika livsstilar och psykologiska vanor kan skydda telomerer, bromsa sjukdomar och förbättra livet.

Har du undrat varför vissa sextioåringar ser ut och känns som fyrtioåringar och varför vissa fyrtioåringar ser ut och känns som sextioåringar? Medan många faktorer bidrar till åldrande och sjukdom, upptäckte Dr. Elizabeth Blackburn en biologisk indikator som heter telomeras, enzymet som fyller på telomerer, som skyddar vårt genetiska arv. Dr. Blackburn och Dr. Elissa Epels forskning visar att längden och hälsan hos människans telomerer är en biologisk grund för den länge antagna kopplingen mellan sinne och kropp. De och andra forskare har funnit att förändringar vi kan göra i våra dagliga vanor kan skydda våra telomerer och öka vår hälsa (antalet år vi förblir friska, aktiva och sjukdomsfria).

Boken avslöjar hur författarnas fynd, tillsammans med forskning från kollegor runt om i världen, kumulativt visar att sömnkvalitet, träning, delar av kosten och även vissa kemikalier djupt påverkar våra telomerer, och att till exempel kronisk stress, negativa tankar, ansträngda relationer, även hör dit.

Boken kommer att få dig att omvärdera hur du lever ditt liv på en daglig basis. Det är den första boken som förklarar hur vi åldras på cellnivå och hur vi kan göra enkla förändringar för att hålla våra kromosomer och celler friska, vilket gör att vi kan förbli sjukdomsfria längre och leva mer vitala och meningsfulla liv.

***

Boken finns även på svenska, Telomereffekten : yngre längre med toppforskarnas livsstilsråd, och är på 361 sidor och rekommenderas för den som vill ha djupare insikter i ämnet. Men du kanske  inte har tid, ork eller möjlighet att läsa eller lyssna på hela originalboken? Men du vill ändå kortfattat tillgodogöra dig innehållet? Det är därför vi på Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider på böcker, som ofta blivit miljonsäljare över hela världen. Vi ger dig snabb och enkel tillgång till kraftfull kunskap från bästsäljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning på svenska i ljudboksform. Du kan i allmänhet ta till dig det väsentliga i en viktig bok på mindre än 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna på.

Notera att denna ljudbok har producerats med hjälp av AI Voice.

Det är viktigt att nämna att denna sammanfattning av boken inte har någon som helst anknytning till författarna till den ursprungliga boken; den är INTE kopplad till originalförfattarna eller utgivande förlag och detta är INTE originalboken. Den har inte för avsikt att ersätta originalboken utan hjälpa läsaren att förstå innehållet och få en kortfattad överblick.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone