Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Fia plus en och 1/2
Isbn: 978-87-2853-903-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: March 2023

E-book

Fia plus en och 1/2

Det är snart dags för sommarlov och för 9-åriga Fia väntar många nya förändringar. Nytt hus, nya vänner och ett nytt halvsyskon som kommer förändra allt. Innan har det bara varit Fia och hennes jobbiga lillasyster Tora som delat samma mamma och pappa. Men nu är mamma med fotbollsfantasten Paul och pappa är ensam.

Fia försöker dag för dag handskas med allt det nya livet för med sig och den komplicerade känslan av saknad. När hon är hos mamma saknar hon pappa, och när hon är hos pappa saknar hon mamma. Men allt kanske blir bättre när det nya syskonet kommer och sammansvetsar hennes två familjer. Så länge barnet inte är lika irriterande som Tora blir det nog bra.Jonna Nordenskiöld (1971) arbetar som författare, regissör och dramatiker. Hon har skrivit allt från barnböcker och teaterpjäser till operalibretton. År 2007 nominerades hon till barnteaterorganisationen Assitejs pris för "International Award for Artistic Excellence".

I bokserien om Fia och hennes liv möter läsaren 9-åriga Fia, som ställer de frågor alla barn funderar på: Hur hanterar man förändring och att växa upp? Vad är det viktigaste i livet? Vad händer när man blir vuxen? Serien om Fia består av tre böcker, "Fia plus en och en ½", "Fia plus antingen eller" och "Fia plus alla älskar nån". Böckerna följer henne under ett års tid från sommaren innan fyran till årskursens avslut.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone