Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for LINDRA DIN ORO OCH ÅNGEST – nya rön för att på ett enkelt sätt bryta en dålig vana
Isbn: 978-91-8951-078-4
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Religion & Beliefs Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: March 2023
Narrator: AI Voice
Length: 44 minutes

Audiobook

LINDRA DIN ORO OCH ÅNGEST – nya rön för att på ett enkelt sätt bryta en dålig vana

Detta är en oberoende och inofficiell svensk ljudbokssammanfattning, analys och recension av den miljonsäljande boken LINDRA DIN ORO OCH ÅNGEST – nya rön för att på ett enkelt sätt bryta en dålig vana, baserad på boken av författaren Judson Brewer.

Bokens originaltitel är Unwinding Anxiety. Train your brain to heal your mind. Boken finns för närvarande inte översatt till svenska i sin helhet.

INNEHÅLL

Bryt dig fri från ångest och bli fri att leva ett fullständigt, lyckligt liv med hjälp av den internationellt kända psykiatern Dr. Judson Brewer. Hans enkla vanebrytande program är baserat på över 20 års forskning.

I den här boken förklarar Dr. Brewer hur man tar bort ångest vid dess källa med hjälp av hjärnbaserade tekniker som är tillgängliga för alla.

Boken riktar sig till läsare som vill behandla sin egen ångest utan medicinering eller professionell inblandning.

Du får insikt i att ångest är en typ av vana, och att vetenskapen om vanebildning och beroende kan hjälpa till att hantera ångest.

Ångest lever i en del av hjärnan som motstår rationell tanke. Så vi fastnar tyvärr i ångestvaneslingor som vi inte kan tänka oss ur eller använda viljestyrka för att övervinna. Dr. Brewer lär oss i stället att kartlägga våra hjärnor för att upptäcka våra triggers, desarmera dem med den enkla men kraftfulla praktiken av nyfikenhet och att träna våra hjärnor med hjälp av mindfulness och andra metoder som har visat sig kunna fungera. Han har skapat ett tydligt, lösningsorienterat program som alla kan använda för att må bättre - hur oroliga de än känner sig.

Det här kan vara den enda boken om ångest du någonsin kommer att behöva. Utifrån sitt labbs senaste neurovetenskap och kliniskt beprövade tekniker avslöjar Dr. Brewer genialiskt varför ångestslingor är så svåra att bryta. Han visar tydligt hur och varför oro och ångest är så beroendeframkallande, han guidar dig hur du ska göra för att bryta de gamla vanorna som håller ångesten igång. Med nya insikter på varje sida är detta evidensbaserad psykologisk vetenskap när den är som bäst.

Grundad i vetenskapen om mindfulness, kan du utnyttja din hjärnas medfödda kraft för att skapa nya svar på ångesttriggers, så att du kan:

-        Skapa nya vanor som avbryter dina oroliga cykler.

-        Fokusera på det som fungerar istället för att försöka kontrollera din ångest.

-        Utforska den vilseledande "belöningen" av oroliga vanor.

-        Kliva ut ur oro och grubblande och in i hälsosamma, tillfredsställande upplevelser.

-        Skapa nya, bättre vanor som bidrar till vänlighet, nyfikenhet och tacksamhet.

***
Har du inte tid, ork eller möjlighet att läsa eller lyssna på hela boken? Men vill du ändå kortfattat tillgodogöra dig innehållet? Det är därför vi på Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider på böcker som ofta blivit miljonsäljare över hela världen. Vi ger dig snabb och enkel tillgång till kraftfull kunskap från bästsäljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning på svenska i ljudboksform. Du kan i allmänhet ta till dig det väsentliga i en viktig bok på mindre än 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna på.

Notera att denna ljudbok har producerats med hjälp av AI Voice.

Det är viktigt att nämna att denna sammanfattning, analys och recension av boken inte har någon som helst anknytning till författaren till den ursprungliga boken; den är INTE kopplad till originalförfattaren eller utgivande förlag och detta är INTE originalboken. Den har inte för avsikt att ersätta originalboken utan hjälpa läsaren att förstå innehållet och få en kortfattad överblick.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone