Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Diktatorns blick
Isbn: 978-87-2854-399-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Diktatorns blick

Robert Mugabe var 93 år när han genom en militärkupp 2017 avsattes som ledare för Zimbabwe. Han hade då styrt landet i 30 år.

Historien om Mugabe tar sin början under 1970-talet, då han som frihetskämpe satt fängslad i det land som kallades Rhodesia. Efter självständighetsförklaringen av Zimbabwe utsågs han till landets premiärminister, och till en början betraktades han som en upplyst och pragmatisk ledare. Trots det kom Mugabes styre att präglas av korruption och hänsynslöst våld mot folket.

Det här är berättelsen om hur en frihetskämpe blev till en grym diktator som satte skräck i sin befolkning. Med hjälp av intervjuer med de människor som levt och verkat kring Mugabe har dokumentärfilmaren och journalisten Stig Holmqvist skildrat diktatorns liv. Själv har Holmqvist bara mött Mugabe en gång, men han glömmer aldrig diktatorns blick.



Stig Holmqvist är en svensk dokumentärfilmare, fotograf och författare. Han har regisserat 18 filmer och skrivit mer än 10 böcker. Hans verk skildrar ofta olika människoöden på den afrikanska kontinenten. Holmqvist hade en frekvent samarbetspartner i sin hustru, den norska socialantropologen Aud Talle (1944-2011). 1976 tilldelades paret priset Expressens Heffaklump för boken "Barn i Belfast."

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone