Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Dorian Grays porträtt
Isbn: 978-91-7949-589-3
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Måns Westling
Length: 1 timme 34 minuter

Ljudbok

Dorian Grays porträtt

Dorian Gray är enastående vacker och blir avbildad på ett porträtt. När konstnären visar porträttet för sin cyniske vän lord Henry, säger Henry att Dorians skönhet snart kommer att vara förbi. Då önskar Dorian att han ska få vara evigt ung, och att porträttet ska åldras i hans ställe …

Oscar Wilde (1854–1900) är i dag kanske mest känd för Dorian Grays porträtt, romanen om en ung man som säljer sin själ för att få evig ungdom. När den först publicerades 1890 ansågs den vara djupt omoralisk och fick ta emot hård kritik. Det var först flera år senare som texten kom att uppskattas för sin tidlösa diskussion om konsten, livet och moralen.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone