Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Älgkronan
Isbn: 978-91-8063-339-0
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Viktoria Flodström
Length: 13 timmar 33 minuter

Ljudbok

Älgkronan

Fjärde boken i Örbyhusserien

»Stämningsfulla miljöer och spännande intrig. Aline Lilja Gladh ger oss sin egen personliga variant av nordic noir och förtjänar ytterligare plats på den svenska deckarparnassen.« Betyg: 4 av 5 - Henric Ahlgren, BTJ

»En välskriven och underhållande skildring som oroar och dröjer kvar hos läsaren. Här har vi en intressant deckarförfattare som vi bör följa uppmärksamt i fortsättningen!« Lars-Erik Holm, DAST Magazine

»Spänning på oerhört hög nivå.« Betyg: 5 av 5 - Kustboktanten

»Så välskriven och annorlunda mot traditionella polisromaner. Jag slukade boken och önskar att fler vågade tänja på reglerna för hur deckare ska skrivas.« Betyg: 5 av 5 - Fantasy by Linda

Skotten från höstjakten viner i skogen. I sina gevärssikten ser två jägare att ett vildsvin äter på något. Det visar sig vara en människokropp - söndertrasad till oigenkännlighet.
Polisens utredning stagnerar när kommissarie Linus Karlberg är med om en allvarlig olycka. Och hans syster, konstnären Lo Karlberg, som redan tampas med en gnagande känsla av att något är fel, tappar fotfästet i tillvaron. Hon dras till Äppelgården, en fristad för unga kvinnor som hamnat på glid.
Samtidigt behöver gängpresidenten Conny och jägaren Eje gå till botten med sin gemensamma familjehistoria, både för att förstå sig själva och för att kunna närma sig mördaren och dennes motiv.
Älgkronan är den fjärde, fristående delen i Örbyhusserien. En spänningsroman om att bygga upp och bryta ned - och om hur mjölktänder kan väcka de döda till liv.

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. I den uppmärksammade Örbyhusserien skildrar hon mörka mysterier i sin barndoms miljöer.

»Med Älgkronan har Aline Lilja Gladh tagit det till en ny nivå och överträffat sig själv.« Bokiversum

»Ruskigt bra, man sugs in i berättelsen och läser med andan i halsen.« Midnattsord

»Aline Lilja Gladh är en av mina favoritförfattare.« Betyg: 5 av 5 - Helens boktips


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone