Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Ett bortglömt liv
Isbn: 978-91-8976-852-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Ett bortglömt liv

Christina Forsberg föddes i en skogssameby utanför Gällivare och har gjort en klassresa från samebyn till Karolinska institutet. Hon är pensionerad sjuksköterska och docent vid Karolinska institutet. Några viktiga milstolpar i hennes karriär har varit avdelningsföreståndare och vårdutvecklingschef vid Karolinska sjukhuset samt docent och programdirektor vid Karolinska institutet.

Hon har tidigare publicerat två läroböcker inom vård och pedagogik: Forsberg C & Wengström Y. Att göra systematiska litteraturstudie. 4:e upplagan, 2016, Natur och Kultur. Eriksson Barajas K, Forsberg C, Wengström Y. Systematiska litteraturstudier i utbildningsvetenskap, 2013. Natur och Kultur.

I denna självbiografiska bok Ett bortglömt liv beskrivs författarens uppväxt i en skogssameby, hur hon gör en klassresa och glömmer sitt samiska ursprung. På resan tappar hon sitt barndomsspråk, disputerar, går i terapi, släktforskar och upptäcker att många bilder på sin familj och släktingar finns i det rasbiologiska arkivet i Uppsala. Denna upptäckt om sitt och samernas rasbiologiska förflutna chockerar och är drivkraften till bokens uppkomst.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone