Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Den ofrivillige agenten
Isbn: 978-87-2855-828-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2022

E-book

Den ofrivillige agenten

Medan den unge frilansmusikern Albert 'Abbe' Fransson är upptagen med att trösta sin nedsupna och hjärtekrossade vän sker ett mord som skakar om inte bara hela Sverige, utan stora delar av världen. Sent på kvällen den 28 februari skjuts Sveriges statsminister Olof Palme. När Abbe nås utav nyheten kan han inte ana vilken roll han själv kommer att spela i det spel som just börjat.

Abbe reser till USA för att satsa på musiken, men han blir snabbt indragen i en hemlig grupp som utreder mordet. Den sommaren arbetar gruppen hårt för att få fast mördaren och tror sig till slut ha löst mysteriet och att jakten är över. Men, det ska senare visa sig att Abbes och mördarens vägar korsar varandra under flera decennier och sanningen uppdagas inte förrän i januari 2018, i en mycket dramatisk upplösning.

'Den ofrivillige agenten' är en spänningsroman som tar avstamp i Palme-mordet, och är den första delen i serien om Albert Fransson.Bo Norgren, född 1954, är en svensk polis och författare som sedan 1990-talet skrivit en rad uppmärksammade kriminalromaner. Han har även arbetat som chef för den IT-forensiska gruppen vid Rikskrim.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone