Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for SINGING BOWL MEDITATION. Volym 2. Meditation, avslappning och stresshantering.
Isbn: 978-91-8951-056-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: November 2022
Narrator: Rolf Jansson
Length: 22 minutes

Audiobook

SINGING BOWL MEDITATION. Volym 2. Meditation, avslappning och stresshantering.

SINGING BOWL MEDITATION. Volym 2. Meditation, avslappning och stresshantering med tibetanska klangskålar, havsvågor och regn. Ljudterapi för dig som känner dig stressad, trött, utbränd, utmattad, nervös, nedstämd, orolig, eller vill få hjälp att sova.

Ljudterapi med tibetanska klangskålar är en uråldrig form av meditation. De första skålarna tillverkades av en legering av olika metaller och användes redan för 6000 år sedan i Fjärran Östern. Numera används klangskålar över hela världen för healing, meditationsändamål, avslappning, stresslindring och djupandning.

De lugnande ljuden i denna ljudbok av naturljuden från havsvågor och regn, kombinerat med ljuden från tibetanska klangskålar, skapar en fridfull atmosfär. Ljuden harmoniserar och medverkar bland annat till stresslindring och djup avslappning.

Allt levande har vibrationer. Vi lever i ett universum av ljud och vi kan betrakta oss själva som ett varande av ljud. Alla våra känslor, tankar och fysiska tillstånd kan beskrivas som vibrationer. När vi är välmående och glada skapas symfonier, när vi drabbas av ohälsa och depression skapas disharmonier.

Tibetanska klangskålar, som kan vara metall- eller kristallskålar, är ett av de starkaste musikinstrumenten för läkning av kroppsliga disharmonier med hjälp av ljudterapi och vibrationer.

Ljuden åstadkoms antingen genom att slå på sidan av skålen med en träklubba alternativt en vadderad klubba eller genom att gnugga klubban runt kanten. Denna friktion skapar i sin tur vibrationer och efterföljande resonans. Att kombinera ljuden med naturljud som havsvågor och regn förbättrar hälsa och välmående.

Fördelar med Singing Bowl terapi:

1. Djup avslappning & stressreducering. Nivåerna av stresshormonet kortisol sänks.

2. Balanserar hela chakrasystemet. Chakra, är energivirveln genom vilken energin flödar fritt genom kroppen. Vibrationen som produceras av skålarna balanserar chakrasystemet, men hjälper också till att koordinera varje cell i kroppen.

3. Tar bort blockeringar och gifter. Singing Bowl terapi möjliggör djup avslappning av båda sidor av hjärnan vilket stimulerar frigörande av blockerade känslor och eliminering av gifter från kroppen.

4. Rensar dina känslor. Singing Bowl terapi har en inverkan på nervsystemet genom att förändra mönstret av hjärnvågor. Ljuden kan rätta till obalanser på alla nivåer av fysiologisk funktion och kan spela en positiv roll i behandlingen av praktiskt taget alla medicinska störningar.

5. Förbättrar sömn och minskar sömnlöshet. Klangskålen kan leda din hjärna genom theta- och deltavågstillstånd för att hjälpa dig som har svårt att somna eller somna om.

6. Påverkar alla celler i kroppen. Ljudvågor plockas upp och förstås av varje cell i organismen. Ljudläkning med Singing Bowls hjälper till att reparera skadade vävnader och celler i kroppen.

7. Ger ett starkare immunsystem. Lindrar ångestsymtom, depression, nedstämdhet och oro.

8. Stresslindringen kan hjälpa dig att hantera kronisk smärta. Du kan uppleva en signifikant minskning av stressuppfattning och smärtintensitet.

Klangskålar fungerar som alla andra instrument men deras konsekvenser för att förbättra våra liv är oändliga!

Ljudboken bör avlyssnas med hörlurar eller liknande.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone