Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Dani dömer domaren
Isbn: 978-91-7987-850-4
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 1 timme 10 minuter

Ljudbok

Dani dömer domaren

Dani är tillbaka och tränar med Azalea BK. Till allas förvåning läser Dani spelet perfekt. Det måste vara domarutbildningen som gör att hon ser hon möjligheter för sina medspelare. Hon är så bra att tränaren vill att hon spelar central mittfältare i stället för anfallare. Och tränaren börjar planera för henne i Gothia Cup. Men det är ju meningen att Dani ska döma cupen, hur ska hon kunna berätta det för tränaren, och för Nina?

Dani som älskar att spela fotboll är egentligen en ganska försiktig person, men på fotbollsplanen är hon tuff och som domare kanske ännu tuffare.

Dani dörme är en serie om fotboll, men också en berättelse om att kämpa och att gå sin egen väg.

Dani dömer domaren är fjärde boken i serien.

Jesper Tillberg har skrivit mer än 20 böcker för barn och unga. Mest känd är han för sina fotbollsböcker som lockar de som älskar fotboll men som tror att de inte gillar att läsa. Förutom att skriva böcker har han regisserat och producerat både teve- och radiodokumentärer. Han är journalist och spelar naturligtvis gärna fotboll!

Sagt om Dani dömer rött:

Jesper Tillbergs vinkel på fotbollsberättelserna om Dani är intressant och givande. Framställningen flyter fint, språkbehandlingen är god och porträttet av Dani vältecknat. Matchsekvenserna är spännande och initierat beskrivna liksom miljöerna på och runt fotbollsplanen /…/ en bra och spännande historia med härligt driv, och bokens läsare vill nog gärna följa Danis fortsatta domarkarriär i nya böcker.  - Staffan Wennerlund, BTJ-häfte nr 4/2022

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone