Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Sluten
Isbn: 978-91-2717-547-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Sluten

Robin Söderlings strävan efter att bli världens bästa tennisspelare höll på att kosta honom livet. På toppen av sin karriär drabbades han av ett sammanbrott och avslutade sin karriär.Slutenberättar om resan till toppen och vägen utför.

Robin Söderling spåddes bli världens bästa tennisspelare. 2010 var han rankad fyra i världen och med sin brutala spelstil såg han ut att bli den första som kunde komma åt de bästa spelarna genom alla tider – Rafael Nadal och Roger Federer. Robin slog dem båda två. Hans mest framgångsrika period kröntes med en förkrossande seger inför hemmapubliken i Båstad 2011. Det blev hans sista match. När han stod på toppen föll han.

Författarna Johar Bendjelloul och Henrik Johnsson lägger ett pussel. Bit för bit återskapar de ett liv och en karriär på den allra högsta nivån; om uppväxten i Tibro, livet på touren och sammanbrottet. Dels utifrån Robins minnesbilder men också genom att vidga berättelsen och låta de närstående berätta om vad som hände då alla stod handfallna inför kollapsen.

Robin SöderlingsSommar i P1som sändes 2020 berörde och engagerade långt utanför idrotten. Många identifierade sig med känslan av att göra en enorm uppoffring, för att sedan inse att det kanske inte var värt priset. Det bidrog också till att diskussion tog fart i Sverige, som också pågår runtom i hela sportvärlden, kring elitidrottare och psykisk hälsa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone