Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Platon Persson och blomman i mörkret
Isbn: 978-91-8063-262-1
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Platon Persson och blomman i mörkret

Platon Persson är en virrpanna som både skapar och löser problem, mest korsord och sånt. Ytterst motvilligt packar han ryggsäcken och ger sig ut på äventyr. Sitt kontor har Platon Persson en halv trappa ner i en skyskrapa, och där ligger han helst i sin hängmatta och äter isglass och gör ingenting. Men ibland kommer nån och ber om hjälp med allvarliga problem. Som när Rosa Ljusberg, en ung professor i botanik, ringer på dörren. Hon har blivit bestulen på en sällsynt blomma, så sällsynt att polisen inte tror på henne när hon säger att den har blivit stulen.

Platon Persson och blomman i mörkret inleder en serie äventyrsböcker där det mesta ställs på ända och mycket lite rättas till. Det är fartfyllt, galet, roligt, med en mängd figurer att ta till sitt hjärta.

GUNNAR NIRSTEDT (1965) är grundare och förläggare på Nirstedt/litteratur. Han har publicerat artiklar och essäer i tidskrifter som Pequod, Ord&Bild och BLM. 2003-2004 var han sekreterare i Svenska Pen. Han är också en hängiven flugfiskare. Platon Persson och blomman i mörkret är hans första bok.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone