Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Färdvägar
Isbn: 978-87-2830-770-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Fantasy & Sci-Fi Science
Accessible since: June 2022

E-book

Färdvägar

Hur mycket är vi villiga att offra för de som står oss närmast?

Novellsamlingen Färdvägar består av 10 noveller i gränslandet mellan fantasy och skröna, mellan det kända och det okända. Genom samlingen pulserar naturens närvaro i takt med frågan vad vi är villiga att offra för dem som står oss närmast.

Där finns en vattenvarelse på botten av en sjö djupt in i skogen, en farmor med en orubblig styrka och en familj som flyr undan krig och förföljelse. I en novell möter vi fjällkvinnan som tvingas lämna bort sin nyfödda och i en annan träffar vi barnets far som slits mellan sin gamla övertygelse och sin nya.

Färdvägar är en samling berättelser om människor som tvingas tänka om eller som vägrar tänka om. Det är lågmäld fantasy om magi och trolldom, men framför allt är det berättelser om att vara människa.

Jenny Green är född 1986 och bosatt i Mölndal. Hon skriver mestadels noveller inom fantasygenren och rör sig kring frågan vad vi är beredda att göra för, och mot, de som står oss allra närmast. I hennes berättelser är skogen ofta närvarande, liksom relationen mellan barn och förälder.

Till vardags är hon högstadielärare i spanska och svenska och leder också skrivarkurser emellanåt. Hon har tidigare publicerat flertalet noveller, bland annat i den uppmärksammade antologin Malmö 2048.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone