Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Ethel Halvarsson textilkonstnär
Isbn: 978-91-8901-958-4
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Kulturhistoria Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: maj 2022

E-bok

Ethel Halvarsson textilkonstnär

Under sin framgångsrika karriär kom Ethel Halvarsson att skapa fler än tusen unika mönster som omsattes i mattor, interiörtextil, bärbar konst och möbeltyger. Främst gjorde Ethel textila verk till kyrkor, men i hennes uppdrag fanns även inredningsansvar för kommunhus, stadshus och residens, och större byggnader och skolor.

I boken har Ethels brevväxling med sin mor getts utrymme då de ger en inblick i hennes liv och tillvaro likväl som hennes konstnärskap - här kan vi följa hennes upplevelser direkt formulerade från tiden. De speglar en ung, målmedveten kvinnas studier och senare yrkesliv under en tid då kvinnors villkor i samhället kom att förändras.

Boken presenterar ett rikt urval av hennes unika konstnärskap med bilder på textila alster från Ethels intensivt verksamma år mellan 1939 till 2003. Ethel Halvarsson (1917-2011) växte upp i Kristinehamn i Värmland.

---- 

Elsa Hallbäck har arbetat inom den värmländska kultursektorn i många år. Under lång tid var hon ansvarig för konsten i dåvarande Landstinget i Värmland och har ett engagemang inom olika kultur- och konstföreningar bl.a. Värmlands konstförening där hon var ordförande i tio år och numera ingår i styrelsen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone