Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Borta, bara borta
Isbn: 978-91-8000-356-8
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Mattias Knave
Length: 16 timmar 4 minuter

Ljudbok

Borta, bara borta

Claes Tillén och Peter van Rijssen, spanare vid länskriminalens Grova brottsrotel i Göteborg, är utlånade till Kalla fall-gruppen. De ger sig i kast med ett tjugo år gammalt fall – 22-åriga Jonna Eriksson som försvann spårlöst efter en fest i Torslanda sommaren 1993.

Det dröjer inte länge innan en mängd frågetecken uppstår. En kille som varit med på samma fest har låtit sig intervjuas av tidningen GT/Expressen om det gamla fallet. Men när poliserna vill höra honom visar det sig att han är försvunnen sedan några dagar.

Ännu vet man inte om Jonna ens varit utsatt för ett brott. Den ursprungliga förundersökningen imponerar inte. Det tycks som om de dåvarande utredarna fokuserade helt på ett enda spår och valde bort andra möjligheter.

Jan Sprangers har ett långt förflutet som journalist och researcher på Sveriges Television och som kriminalreporter på kvällstidningen GT. Att han lärt känna den värld som befolkas av poliser, åklagare, advokater, misstänkta och dömda blir tydligt i hans deckare som hyllas för sin detaljkännedom och autenticitet.

“Borta, bara borta” är den fjärde fristående delen i hans spännande deckarserie om radarparet Tillén och van Rijssen.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone