Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Svärd och överheten
Isbn: 978-87-2613-797-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: October 2021

E-book

Svärd och överheten

Ombord den skånska ålkvassen Albert är det full rulle för sjömännen Kutén och Svärd. Mest beror det kanske på att den senare är både rapp i käften och ljuger som en häst travar. Kvinnotjusare har han också visat sig vara. Det får helt enkelt gå an så länge jobbet blir gjort. Men det är bäst Svärd håller sig i skinnet, för hamnar han i onåd med överheten kan det sätta käppar i hjulet för Ålakungen. Och käppar är det värsta Ålakungen vet.

'Svärd och överheten' är en underhållande fiskarroman med glimten i ögat. Vi får följa två riktiga original på deras äventyr längs Östersjökusten - där de lever efter sjömansregler och sin alldeles egna moraliska kompass. Håll hårt i relingen, för ombord på Albert kan precis vad som helt hända!

Walter Nilsson föddes 1932 på den skånska ostkusten, men spenderade större delen av sitt liv i Helsingborg, där han sedermera gick bort år 1997. Nilsson var författare och sjöfartsexpert, och hans berättelser utspelar sig allt som oftast i miljöer han själv vistats i.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone