Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for När änglar gråter
Isbn: 978-87-1176-349-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: October 2021
Narrator: Thomas Engelbrektson
Length: 24 hours 21 minutes

Audiobook

När änglar gråter

Ralph Ballantyne är redo att förvalta det arv hans far Zouga jobbat hårt för att bygga upp. Han är mer än villig att följa i faderns fotspår som framträdande förespråkare för det brittiska kolonialväldet i Afrika. Men för varje dag som går ökar spänningarna i Rhodesia. Lokalbefolkningen - stammar som förtryckts, mördats och försatts på flykt - tänker inte längre spela efter den vite mannens regler. Det är dags för dem att ta saken i egna händer. Dags att göra uppror.

Drygt hundra år senare är Ralph själv sedan länge avliden. Men hans ättlingar lever kvar i landet som numera kallar sig Zimbabwe. Ett land som ännu lider av häftiga strider mellan kolonialmakt och afrikanska självständighetskämpar. Att stå på rätt sida historien blir allt svårare för Craig Mellow, den siste utav ätten Ballantyne. Hans släkt har i generationer dragit på sig mänskliga skulder han aldrig kommer kunna återgälda. Hur högt går priset han till slut måste betala?

'När änglar gråter' är den tredje boken i Wilbur Smiths omåttligt populära krönika om släkten Ballantyne.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

Krönikan om släkten Ballantyne sträcker sig från 1800-tal till sent 1900-tal. Den handlar både om en stark men otursdrabbad familj, och om landet Rhodesias (dagens Zimbabwe) blodiga historia.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone