Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Till min dotter : En kort historik över världsekonomin
Isbn: 978-91-7945-024-3
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Society & Culture Economics & Business
Accessible since: September 2021

E-book

Till min dotter : En kort historik över världsekonomin

Varför är världen så ojämlik? Den till synes enkla frågan ställdes av stjärnekonomen Yanis Varoufakis dotter. Som svar skrev han en bok i vilken han lättillgängligt och rakt på sak förklarar hur ekonomi fungerar och formar vår värld.

Han beskriver det historiska ursprunget till ojämlikhet mellan och inom stater och besvarar frågor som: När blev vinsten alltings högsta mål? Varför kan rikedom aldrig existera utan skuldsättning? Vad ligger bakom ekonomiska kriser? Och varför är ekonomers teorier en del av problemen, istället för en del av lösningen?

Genom att använda exempel ur sitt eget liv och ur kända myter och populärkultur, från Oidipus och Faust till Frankenstein och The Matrix, förklarar Varoufakis på ett underhållande och engagerande sätt varför ekonomi är vår tids viktigaste drama.

Till min dotter en kort historik över världsekonomin har legat på Sunday Times bästsäljarlista och är såld till över 30 länder.

"Ytterst tillgänglig, djupt mänsklig och uppseendeväckande originell ett kraftfullt demokratiskt verktyg i exakt rätt tid."
NAOMI KLEIN

"Varoufakis förklarar ekonomi på ett språk som alla kan förstå."
THE GUARDIANLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone