Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Hem till Niemis
Isbn: 978-91-8920-520-8
Förlag: Blue Publishing
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Hem till Niemis

HELSINGFORS SKÄRGÅRD DEN 28 JUNI 1914. Gerda är på sommarnöje tillsammans med sina två döttrar när hennes man Oskar ringer från hemmet i Vasa.»Kriget bryter ut snart, du måste åka hem till Niemis. Det är bråttom. Gränsen till Sverige stängs om tre dagar.«I all hast lämnar de sommarön och påbörjar den långa resan till Niemis, Oskars föräldragård i svenska Tornedalen.I Helsingfors hamn trängs ryska krigsfartyg. På järnvägsstatio­nen vimlar resenärer och ryska soldater. Biljetterna till Torneå är slut, men Gerda lyckas muta till sig platser i en godsvagn.
Resan till Torneå är en resa genom Gerdas förflutna: En släktsaga som handlar om fasta släktband, starka kvinnor i en mansdominerad värld, kärlek, otrohet, besvikelser och oro för framtiden. Kommer storhertigdömet Finland att helt införlivas med Ryssland? Har Oskar och sönerna lyckats fly till Sverige, eller har de tillfångatagits? Måste familjen lämna hemmet i Vasa och flytta till Niemis som hon hoppades att hon hade lämnat för gott?
Annette von Sydow är jurist. Hon har under sitt verksamma liv varit åklagare. Under de tio sista åren före pensioneringen har hon arbetat för EU och Europarådet med straffrättsliga ­frågor i bland annat Nederländerna, ­Albanien, Georgien och Pakistan.När hon efter pensioneringen läste en samling släktbrev inspirerades hon att skriva om sin farmor och farfar och deras familjer och gick två skrivarkurser vid Folkuniversitetet. Hem till Niemis är hennes debutbok och hon arbetar nu med en fortsättning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone