Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Demokratin som tappade D:et
Isbn: 978-91-8944-848-3
Publisher: Bookea
Category:
Novels Fantasy & Sci-Fi Society & Culture
Accessible since: August 2021

E-book

Demokratin som tappade D:et

Inget vi tidigare varit med om hade kunnat förbereda oss för det som hände, det tog bara stopp och allt vi hade tagit för givet var bara borta över en natt.

Sveriges Statsminister 2030

 

År 2025 var året när de stora länderna valde att isolera sig och dra tillbaka alla sina åtaganden globalt.

 

Allt blev kaos, den globala ekonomin hade lagt ett finmaskigt nät över de västliga demokratierna i flera lager och ingen visste längre hur det satt samman.

  
Bara i Sverige blev miljoner människor arbetslösa och ett nytt samhälle växte så småningom fram men isoleringen bestod och de nordiska länderna blev tvungna att gå samman och bilda Federation Stornorden.

 

Alla gillade inte den nya ordningen och under många år rasade uppror och vissa städer blev ockuperade i så kallade enklaver, dessa levde på att utföra räder där man stal mat,
utrustning och kidnappade människor.

 

Året var 2045 och Kevin skulle fylla 18 år och hade varit demokratiadept i tre år, nu skulle bara examensprovet i Stockholm klaras av för att han skulle bli fullvärdig medborgare och tilldelad en uppgift i samhället.

 

Under resan till Stockholm kom larmet att Gisslinge blivit utsatt för en räd. Det visar sig att Kevins storasyster och lillebror är med bland de som blivit kidnappade och Kevin förbannar sig själv att han inte varit hemma.
 

Varför gör ingen från rådet eller den nationella milisen något? Vad kan det ha varit i den hemliga transporten som ryktena säger var målet för räden och vem är det som tipsat om den?

 

För 11 år sedan försvann hans far under en handelsresa och nu båda hans syskon, hans mor verkar ge honom skulden men vad skulle han kunna göra?Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone