Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Civilisationens uppkomst
Isbn: 978-91-7789-519-0
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: June 2021
Narrator: Per Juhlin
Length: 5 hours 8 minutes

Audiobook

Civilisationens uppkomst

Exakt när uppstod vad vi idag kallar civilisation? Frågan är omöjlig att besvara, nya arkeologiska fynd och tolkningar flyttar ständigt de tidsmässiga gränserna. Senast skedde det på 1990-talet när utgrävningar i södra Turkiet visade att världens äldsta tempelbyggnader restes redan 9000 år före Kristus –av människor som inte var bofasta.

I Civilisationens uppkomst tar Dick Harrison oss med på en lärd och nyfiken tur genom historien. Vilka var de första tecknen på människans vilja att forma sin tillvaro här på jorden? Med avstamp i såväl mytologi som vetenskap guidas vi från Homo Sapiens förfäder till högkulturernas blomstring mellan 4000 och 2000 f. Kr.

Berättelsen inbjuder till reflektioner kring de stora frågorna om vad som lett till vad/vad som varit orsak och verkan –?jordbruk, boskapsskötsel, hantverk och handel. Men författaren zoomar samtidigt in på detaljer att förundras över – som att sjudagarsveckan slog igenom i Mesopotamien senast omkring 2300 f. Kr. och att den äldsta kända notskriften nedtecknades på 1400-talet f. Kr.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone