Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för De arabiska såren : tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar
Isbn: 978-91-7703-241-0
Förlag: Timbro förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

De arabiska såren : tio år av revolt, stormaktspolitik och spruckna drömmar

I december 2010 tände grönsakshandlaren Mohammed Bouazizi eld på sig själv i protest mot den tunisiska regimen. Det blev starten för vad som snart kom att kallas för den arabiska våren. Under 2011 föll regimerna i Tunisien, Libyen och Egypten, demokratiska val genomfördes och hopp tändes om en bättre framtid.
Men gamla förtryck ersattes av nya. I Libyen och Syrien utbröt inbördeskrig med katastrofala följder. Vad blev det egentligen av den arabiska våren? Vad gick fel och vad finns kvar av drömmarna från 2011?

I De arabiska såren reflekterar nio framstå ende Mellanösternexperter kring de senaste tio åren i regionen. Hur kunde det gå så illa i Libyen, Egypten och Syrien och varför över levde regimen i Jordanien relativt oskadd? Vilken roll har USA, Ryssland och Turkiet spelat och hur har Israel/Palestinakonflikten påverkats? Hur har kvinnornas samhällsroll förändrats, vad kan vi lära av arabvärldens poeter och hur gick det egentligen i Tunisien där allt startade?

Med texter av Thomas Gür, Eli Göndör, Fanny Härgestam, Aron Lund, Yehudit Ronen, Kholod Saghir, Nathan Shachar, Cecilia Uddén och Ronen Yitzhak.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone