Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for De odödliga sju
Isbn: 978-91-8924-521-1
Publisher: Bokförlaget Mormor
Category:
Novels
Accessible since: March 2021

E-book

De odödliga sju

STOCKHOLM. Carl Ulrik Anckarström, en hästtokig suput till adelsman, hamnar på fästning för dråp av en ljungman. På Vaxholms fästning är han nära att förgås, men Carl släpps fri mot att han smugglar patroner till kolonierna väster om haven. Ammunitionen kan bli avgörande i den revolution mot engelsmännen som är under uppseglande i Amerika.
I BOSTON finns Margaret. Hon är guvernörshustru och fast i ett kärlekslöst äktenskap. Värre ändå. Hon är otrogen sitt moderland. Margaret tvingas se hur engelsmännen, med hennes man i spetsen, våldför sig på landet hon betraktar som sitt eget.
När Carl möter Margaret bleknar allt i jämförelse. Kärleken till henne är långt ifrån de flörtar under rhen­vinsdimma han upplevt hemma i Stockholm.
Men i Boston finns också »De odödliga sju«. Ett märkligt sällskap som vill kväva frihetstanken i sin linda. Ledande revoltörer i Carls och Margarets om­givning försvinner spårlöst, eller blir mördade. Snart fruktar också Carl och Margaret för sina egna liv.

De odödliga sju är en historisk spänningsroman som väver samman den amerikanska revolutionen med Gustav III:s och Bellmans Sverige.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone