Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Barnen med vita ögon
Isbn: 978-91-7987-313-4
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Jakob Stefansson
Length: 8 minuter

Ljudbok

Barnen med vita ögon

Kim och hans klass har matteprov, och Kim hatar matte! En bit in i provet går han på toa, och sätter sig uppe på toalocket i ett av båsen. Plötsligt slocknar ljuset, samtidigt som det knackar på dörren till toabåset. Utanför står några barn i olika åldrar. När Kim ser att de har otäcka, vita ögon blir han skräckslagen.

Det florerar en historia på skolan, den att barn med vita ögon ska man aldrig släppa in i sitt hem. Fast Kim är ju inte hemma, så då ska det väl inte vara så farligt att släppa in dem på toan. Fast vid närmare eftertanke kanske han skulle låtit bli ...

Barnen med vita ögon är första boken i serien Skräck i skolan. Den är kuslig och rysligt spännande med ett oväntat slut.

Författaren Per Berg är bibliotekarie med många års erfarenhet av arbete med skriv- och läslust och att hålla skrivarverkstäder för barn och unga. Han är född i Ljusdal, och bor nu i Stockholm. När han tittar på film, blir det oftast skräck.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone