Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Psykopatiska Chefer
Isbn: 978-91-8934-906-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Psykopatiska Chefer

Psykopater finns i de flesta organisationer – du kan ha dem som med-arbetare, kollega eller chef. Var de än dyker upp orsakar de kaos, betydande ekonomisk skada och stort mänskligt lidande. Att de ”lyckas” så väl med sina avsikter beror på att deras manipulerande gör det svårt att se de rätta sammanhangen, att det bakom den charmerande ytan döljer sig en mörkare sida präglad av osminkad egoism och ren ondska.


Psykopatiska Chefer var i sin första utgåva den första boken på svenska skriven av en svensk inom området psykopati och rönte stor uppmärksamhet på marknaden. Den har blivit något av ett standardverk inom området och är såld i nära 8 000 exemplar och har säkert blivit läst av dubbelt så många personer.

Inför denna tredje upplaga av ”Psykopatiska Chefer” är texten i den förra upplagan från 2012 granskad och uppdaterad. Boken syftar till att redan vid rekryteringen främja det goda och långsiktiga ledarskapet och skydda medarbetare och organisationer från det dåliga. Den vänder sig i första hand till de som har rekryterings- och ledaransvar i organisationer och till personalfunktioner och rekryteringsföretag.


Psykopatiska Chefer bygger på känd kunskap inom området och innehåller flera autentiska fallbeskrivningar. Den ägnar också utrymme åt psykologin bakom psykopati samt åt metoder att hantera frågan vid rekrytering och avveckling. Den har också genom åren visat sig vara ett terapeutiskt stöd för de som tror sig vara eller ha varit utsatta för en psykopat.

Lars-Olof Tunbrå har lång erfarenhet från olika chefspositioner inom näringslivet. Han har varit verksam som chefsrekryterare och gjort organisationsutredningar och konsultuppdrag samt genomfört seminarier och utredningar inom psykopati i arbetslivet. Lars-Olof har också skrivit boken Framtidens Ledare tillsammans med Helena T Wennerhill och nu senast Den sjunde vägen vid Jensarna utgiven 2020 på Vulkanmedia.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone