Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Förvriden sanning: En granskning av radiodokumentären av Nora
Isbn: 978-91-8934-902-5
Förlag: Bookea
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Johanna Dahlbäck
Length: 4 timmar 35 minuter

Ljudbok

Förvriden sanning: En granskning av radiodokumentären av Nora

Radiodokumentären Nora - den fastspända flickan blev prisbelönt och journalisten Daniel Velasco fick flera utmärkelser. För Ola Gefvert, den privatpraktiserande psykiatern som dokumentären utpekade, blev livet inte sig likt. Han gick från respekterad läkarkollega, forskare/föreläsare och lärare till en paria som fick motta en strid ström av hat- och hotbrev.

I Förvriden sanning görs en noggrann och seriös granskning av den prisbelönta men tragiska radiodokumentären om den unga Nora och hennes tidiga liv. Hur var Noras vård egentligen och vilka insatser gjordes av det offentliga Sverige? Lämnade kommunen Nora i sticket och skickade henne till dåliga behandlingshem, där hon tvingades till prostitution? Och vad händer i mediesverige när drevet går?

Många vinklar finns på denna historia och journalisten Annica Frisk har metodiskt granskat den fakta som dokumentären bygger på. Hon rätar ut frågetecknen som hopar sig kring tvivelaktiga journalistiska metoder och myndighetssveriges sätt att granska i denna fascinerande granskning.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone