Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Mot en blodröd horisont
Isbn: 978-91-8924-517-4
Publisher: Bokförlaget Mormor
Category:
Novels History
Accessible since: January 2021

E-book

Mot en blodröd horisont

Isen ligger tjock över Ladugårdslandsviken och snön som täcker staden är nästan bländande vit. Archibald Douglas kisar mot vintersolljuset som flödar in genom spårvagnens rutor. Vid en av hållplatserna stiger Kramforschefen Johan Mannerheim på. Han är klädd i mörk rock och har en portfölj i ett stadigt grepp i vänsterhanden. Douglas tvekar lite, men sedan tar han mod till sig och går fram.
”Finns det några nyheter?”
”De röda verkar ha tagit kontroll över södra Finland och bygger nu upp för att pressa på mot norr. De har god tillgång på vapen och starkt stöd från den ryska bolsjevikregeringen. Min bror skulle ha stor hjälp av svenska generalstabsofficerare och artillerister, och gärna andra frivilliga också. Tror ni att det finns någon möjlighet?”

Mot en blodröd horisont är en historisk roman som utspelar sig under det finska inbördeskriget 1918. Man får följa krigsutvecklingen genom ett antal frivilliga svenskars ögon. Från generalstabsofficerare som ingår i Gustaf Mannerheims vita högkvarter till de enkla soldaterna på slagfältet, varav många ingick i den så kallade Svenska Brigaden.
Författarens morfar deltog som en av de svenska frivilliga i det finska inbördeskriget.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone