Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna
Isbn: 978-87-2666-195-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture History
Accessible since: December 2020
Narrator: Håkan Mohede
Length: 4 hours 26 minutes

Audiobook

Utan ånger: Gustaf Ekström, SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna

'Jag ångrar ingenting'. Uttalandet är Gustaf Ekströms och görs i en intervju med SVT år 1993. Han förnekar även förintelsen. Fem år tidigare har han varit med och grundat partiet Sverigedemokraterna. Men vad gjorde Ekström innan dess?

Med hjälp av tjugo olika arkiv runt om i världen har författarna till 'Utan ånger' kartlagt Gustaf Ekströms liv - ett liv som i stort ägnades åt nazismen. Efter flera års medlemskap i Sveriges fascistiska kamporganisation tog Ekström år 1941 steget till att bli frivillig i Waffen-SS. Han stred för Hitlers sak - och han var inte den enda svensken som gjorde det. Ju närmre Ekström författarna kommer, desto mörkare blir bilden av den svenske nazisten. En man som efter krigets slut i allra högsta grad fortsatte att engagera sig i högerextremismen. En man som aldrig slutade identifiera sig som nationalsocialist.

Författartrion Johan Ulvenlöv, Matti Palm och Anders Larsson har tillsammans skrivit boken 'Utan ånger' om SS-veteranen och Sverigedemokraten Gustaf Ekström. De har alla en gedigen erfarenhet av arbete som innefattar research. Både Ulvenlöv och Larsson har arbetat inom arbetarrörelsen medan Palm bl.a. arbetat som journalist på Svenska Dagbladet.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone